De appel en de boom

Toch nog maar een schilderij ingeleverd voor de kerstexpositie van de lokale teken- en schildervereniging. Ik kwam uit bij een olieverfportret dat ik dit voorjaar gemaakt heb bij één van de clubavonden. Het was even zoeken want het doekje lag opgerold en verweesd op mijn atelierzolder. Met dit portret ben ik best tevreden, want het is gemaakt in één sessie van anderhalf uur; in een flow — alleen de achtergrond is achteraf opgewerkt voor een beter contrast. Het lijkt alsof werken in olieverf mij een stuk natuurlijker afgaat dan in waterverf. Werken met olieverf heb ik voor mijn gevoel geleerd van mijn vader, vroeger, bij het schilderen van deuren en raamkozijnen. Tegenwoordig is mijn vader vooral bezig met aquarelleren. Aan olieverf is hij nog niet echt toegekomen, maar ik heb het gevoel dat dat hem heel goed zou afgaan.

No photo found.

One thought on “De appel en de boom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *