Een prettig gesprek

De Benedictijnse St. Adelbertabdij in Egmond had jaarmarkt. In de Benedictushof stonden we met Tekengroep Egmond te schilderen. Het was een leuke, zonnige dag met twee aardige modellen. Mijn eerste portret lukte goed, maar was nog wel erg zoekend tot stand gekomen. Met het tweede model raakte ik op een prettige manier verwikkeld in een één-op-één-gesprek, terwijl de rest van de groep stil en geconcentreerd doorwerkte. Ondertussen was ik wél lekker aan het schilderen: ik kon goed de vorm vinden in de lijnen van het gezicht. Ogen, mond en neus werden losjes gemodelleerd. De achtergrond lukte ook. Erg tevreden ben ik vooral met de jas – die staat er lekker schetsmatig op.

Trix (50 x 65 cm)

Trix (50 x 65 cm)

One thought on “Een prettig gesprek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *