Explosies in inkt

Als je op een nat vel met inkt gaat tekenen, krijg je spontane, niet-controleerbare uitbarstingen en explosies in inkt — het pigment gaat lopen. Ooit heb ik zo een aantal prachtige portrettekeningen gemaakt, maar dit kunstje is mij nooit gelukt te herhalen. Ik heb het idee dat het effect van het papier afhangt: het papier moet niet te snel drogen en het water moet lekker kunnen vloeien. Het ideale papier heb ik nog niet kunnen vinden. Desondanks heb ik mij vanavond aan dit kunstje gezet, met de onderstaande tekening als resultaat. Het open stukje met de “vette” explosies vind ik het mooist, misschien ook omdat “het niet klopt”.

model Shirley, 50 x 65 cm (2013)

model Shirley, 50 x 65 cm (2013)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *