Next pose, please

Mijn auto stond bij de garage voor de APK. Voor deze modeltekenavond ging ik daarom met de fiets: door de Maalwater-polder van Heiloo naar Egmond aan den Hoef. Mijn olieverfspullen kon ik op de fiets niet meenemen, in plaats daarvan had ik mijn tekenspullen gepakt. Heleen kwam met het plan om te starten met korte standen van twee minuten. Dat is een goede manier om “erin te komen” en eigenlijk ook best gebruikelijk. Vroeger tekende ik bij Atelier Sanne in Amsterdam (nu: Ateliers Westerdok) en daar deden ze dat bijvoorbeeld ook. Zolang ik nu al meedraai (drie jaar) doen we in het Karmel-klooster “braaf” standen van tien of vijftien minuten. Tot vanavond dus, want iedereen was accoord met het “onorthodoxe” voorstel van Heleen. Mijn 2-minutentekeningen gingen verrassend goed, zie onder. Eigenlijk had ik meer moeite met de langere standen, daarvoor ontbeerde ik een duidelijk plan. Het fietsen houd ik er graag in, dus blijf ik tot aan het zomerreces tekenen.

model Eva (50 x 65 cm)

model Eva (50 x 65 cm)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *