Strijkje

Kunst tot in de Nacht is de Alkmaarse Uitmarkt: één lange vrijdagavond met presentaties van culturele activiteiten op locatie. Tangosalon Luz de Luna hield open huis met live muziek en Afrikaanse dans. Zelf trad ik aan als tangotekenaar – waarbij ik als onderbreking zelf soms even een dansje maakte.

Ik heb behoorlijk wild gewerkt: papier goed natmaken, woest krassen met fineliner en woodies, uitwassen met kwast. Op de plek waar ik zat was het behoorlijk donker, zodat ik niet goed kon zien wat ik deed. Wat ik gemaakt heb, was op hoop van zegen. Later pas zag ik dat ik soms met blauwe fineliner heb zitten krassen in plaats van met zwart. Achteraf heb ik nog het een en ander bijgewerkt.

Onderstaande tekening geeft het tweevrouws strijkje weer, tesamen met een enkel danspaar. Wat ik met deze tangotekeningen moet, weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik zie het niet als kunst — meer als experiment en als oefening. Maar het contrast tussen dat ene danspaar en de verder lege dansvloer is misschien een thema om op door te gaan.

Tango tot in de nacht (20 x 28 cm)

Tango tot in de nacht (20 x 28 cm)