Van de zaak

Sinds een paar weken teken ik met balpen. Het blijkt dat de balpennen van mijn werk het lekker doen. Zó lekker, dat ik vragen krijg van collega-tekenaars: wat voor pen ik gebruik. Nou, gewoon, één van de zaak. Op speciaal verzoek breng ik een paar extra pennen mee voor de anderen: paarse balpennen van de Universiteit van Amsterdam. Op mijn werk moeten ze dat maar als promotie zien. Onderstaande tekening (met zo’n reclamepen gemaakt) is mijn beste van de avond. De gelijkenis zit er goed in, en ik ben op tijd gestopt. Mijn stellige indruk is dat dat tijdig stoppen de tekening stukken beter maakt. Maar waarom precies, is mij nog een raadsel. Less is more, zoiets?

Daniëlle, 50 x 65 cm

Daniëlle, 50 x 65 cm

One thought on “Van de zaak

  1. Heel mooi portret, er zit nog een gevoel van ademen/ bewegen in. Veel open en daardoor contrast en lucht. Je was en bent nog steeds handig met een pen. De eerste tekeningen die ik van je zag, waren ook al met pen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *